Bogbag kelesztőkendő sütéshez

Akinek van egy kis sütnivalója az kelesztéskor BogBag kelesztőkendőt használ

Több évtizede vezetek háztartást, ilyen hosszú idő alatt megszámolni se tudom mennyi kelt tésztás croissant, kakaós csigát, pizzát vagy kenyeret készítettem már el a családom és barátaim nagy örömére.

Korábban a kelesztést, kelesztett tésztákat – ahogy szerintem mindenki, én is a Nagymamámtól és Édesanyámtól tanultam gyerekként – láttam, hogy mindig letakarták a frissen gyúrt tésztát egy tiszta konyharuhával. Csiszolgattam a receptjeimet, de hiába takartam le pihentetés közben a tésztát, az sokszor kiszáradt, kemény lett letakarva is. Vízzel vagy olajjal pedig (ebben a szakaszban még) nem akartam megkenni, hiszen akkor még könnyebben beleragadt volna a konyharuha.

A pamut konyharuha így is beleragadt sokszor a tésztába, ilyenkor kicsit morcosan szedegettem le a szöszöket vagy cérnaszálakat a tészta tetejéről. Arról nem is beszélve, hogy a kosnyharuha is mindig tésztás lett. Néha annyira beleragadt, hogy egy mosással nem is jött ki belőle a tészta. Sokszor kézzel kellett átdörzsölnöm vagy hosszabb áztatásra volt szükség. Ha esetleg másnap is sütni akartam, akkor újabb tiszta konyharuhát kellett elővennem vagy még aznap ki kellett mosnom és reménykedni, hogy holnapra megszárad és újra használhatom. A kelesztős konyharuhám pont úgy nézett ki, mint a társai, hiszen szettben vásároltam őket, 3 egyformát. Folyton összekevertem, melyiket használtam kelesztéshez és melyiket a konyhában. A méretben sem mindig volt megfelelő, mert a nagyobb tepsiket nem fedte le teljesen vagy könnyen belecsúszott a kelesztés előtt álló tésztába.

Erre a problémára fejlesztettük ki Szél Eugéniával a Kifőzöm shop tulajdonosával a BogBag kelesztőkendőt, mely mindezen problémákra kiváló megoldás. A kelesztőkendőt méretében úgy terveztük, hogy a hagyományos gáz és elektromos sütőben használt zománcozott fekete tepsit is kényelmesen le tudod vele takarni. Teljesen beborítja a tepsit a kendő, sőt pár centit le is lóg róla, így tutira nem fog kiszáradni a kelesztett tészta. Nem fülled be a kendő alatt, míg kel.

A BogBag kelesztő kendőt nemcsak a kelesztett tészta lefedésében ideális társ. Belecsomagolhatod és tárolhatod is benne a megsült, kihűlt kenyeret, pékárut. Mennyivel szebb és környezettudatosabb, ha ebben tárolod és nem egy egyszer használatos nejlonzacsiban. A tepsin kívül lefedheted vele a kelesztő szakajtót, kosarat vagy tálat is.
A kelesztőkendő nem csak a konyhában fog hasznodra válni. Kerti partiknál a kenyeres kosárba beletéve betakarhatod a levágott kenyérszeleteket, zsömléket vele, hogy addig se száradjanak ki míg elkezdtek falatozni.

https://www.bogbag.hu/termek/kelesztokendo/

Vélemény, hozzászólás?